14 Şubat 2014 Cuma

Dikkat! Bumerang sevgili tehlikesi!


Malum bugün 14 Şubat. Bir çoklarınız akşam için planlarını çoktan yaptılar. Hatta hafta sonuna denk geldiği için iki-üç günlük kaçış planı yapmış bile olabilirsiniz.

Sevgilisi olmayanlar içinse biraz tehlikeli bir gün olabilir bugün. Abartılı kutlamalar, medya aracılığıyla sürdürülen, duygu kisvesine büründürülmüş kapiltalist kampanyalar, gösteriş düşkünü sözde aşıklar, dost görünüp her fırsatta sizi yaralamaya çalışan kompleksli arkadaşlar kendinizi değersiz ve yalnız hissetmenize neden olabilir. Üzerinizdeki bu mahalle baskısı, dışlanmış olduğunuzu düşündürüp, sizi zayıf düşürebilir.  Çevrenizin bu itip kakmaları bazı eski sevgililer için bulunmaz bir fırsattır! Özellikle de bu eski sevgili kendi kabahati yüzünden ilişkide saf dışı bırakılmış, geri dönmeye aslında çok da yüzü olmayan biriyse, bu duygusal boşluğu değerlendirmek için harekete geçebilir. Tabii bunu yılbaşında yapmadıysa… Zira yılbaşı da tıpkı bugün gibi “yalnız olmak korkunçtur” sloganıyla insanların bir arayış içine girmelerine neden olan, gereksiz iyimserlik rüzgarları estirerek, herkesi affetmemiz gerektiğine bizi inandıran eşsiz bir dönemdir(!) Yanlış anlaşılmasın birbirinizden nefret edin falan gibi bir derdim yok. Sadece havadaki suni aşk kokusundan sarhoş olup sonradan pişmanlık duyacağınız şeyleri yapabileceğinizi söylemeye çalışıyorum.

“Bir ilişki bittiyse bunun mutlaka mantıklı bir nedeni vardır” varsayımından yola çıkıyorum tabii. Kızgınlıklar, kırgınlıklar, yaşanmışlıklar ve acılar, öyle bugün yılbaşı, sevgililer günü filan diye toplanıp bir rafa kaldırılamaz. Kaldırılsa da ertesi gün, daha ertesi gün bir bir zıplayıp önümüze düşerler o raftan. Bir şeyler bitmişse, yeniden başlamak fazlaca iyi niyetli bir girişimdir ve her şeyin eskisi gibi olacağını düşünmek biraz saflık olur. Neden bittiğini ve o günden bugüne neyin değiştiğini, bundan böyle nelerin değişebileceğini sorgulayarak, tüm yaşananları mantıklı bir şekilde analiz etmek gerekir. Çok büyük olaylar dışında insanların yaşam tarzlarının, kişiliklerinin, karakterlerinin kolay kolay değişmeyeceği gerçeğini kabullenmek gerek.


Tavsiyem tahriklere kapılmayıp, sırf bugünü yalnız geçirmemek adına, belki de çok zor kurtulduğunuz, bumerang sevgililere yeniden bulaşmamanızdır. Geçmiş geçmiştir. Dünden ders alıp, yarınlara bakmak bugün yapacağınız en güzel şeydir. Doğan her yeni gün sizin gerçek sevgilinizdir.Kalp çarpıntısı istiyorsanız ille de, fazladan bir iki kahve içiverin olsun bitsin ;)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder